Bra jobbat Caroline!

caroline worldskills

Caroline Söderqvist hamnade slutligen på en mycket hedrande åttondeplats i Flygteknik vid WorldSkills i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten 2017!

Efter fyra långa tävlingsdagar och totalt sju olika tävlingsmoment stod det klart att Caroline hamnade på en delad åttondeplats. I hård konkurrens med en kvinnlig och fjorton manliga tävlande, från en stor mängd andra länder, har Caroline presterat väldigt bra och dessutom haft kul:

- Det roligaste har varit att träffa och lära känna alla medtävlare. Jag tror att jag kommer att fortsätta ha kontakt med flera av dem i framtiden.

Under torsdagskvällen hölls WorldSkills avslutande ceremoni, där alla medaljörer tillkännagavs och hyllades av över 10 000 åskådare.

Caroline har tillsammans med 26 andra tävlande från Sverige utgjort Yrkeslandslaget, som under ledning av WorldSkills-Sweden deltagit i tävlingen. Detta var tredje gången Sverige ställde upp med en tävlande i yrket Aircraft Maintenance.

Nu är det snart dags att åka hem till Sverige och arbetsplatsen Patria Helicopters i Linköping. Frågan är om Caroline nu kommer ha nytta av erfarenheten från WorldSkills:

- Flera av tävlingsmomenten, till exempel plåt, el och kompost, innehåller arbetsmoment som jag egentligen inte kan. Men under träningen inför WorldSkills har det visat sig att jag har både fallenhet för det, och att jag tycker det är riktigt kul. Så när jag kommer hem ska jag få fortsätta med det på jobbet. Det ska bli jättekul, speciellt med plåtarbeten som innebär att jag får skapa något själv!

Vi på TYA säger Grattis! till Caroline för den fina insatsen.


Följ Caroline på Instagram: @carrosoderqvist

Lyssna HÄR på en radiointervju gjord med Caroline under tävlingen.

TYA rapporterar om Carolines insatser på VM på Facebook: bliflygmekaniker.nu